Online event

Van online event naar online experience

Een online event is een perfect middel om in contact te blijven met jouw doelgroep. Als we willen communiceren is het niet altijd mogelijk of noodzakelijk om elkaar live te ontmoeten. Laat jouw deelnemers vanuit huis óf kantoor waar dan ook ter wereld, online deelnemen aan een op maat gemaakte show. Onze belangrijkste tip: hou het kort en krachtig! Wat denk je bijvoorbeeld van een krachtige talkshow met verschillende aansprekende tafelgasten, of een krachtig webinar dat slechts een uur duurt?

  • Online talkshow
  • Webinar
  • Wat is het juiste format?
  • Wees creatief 
  • Zorg voor interactie met je publiek
  • Vind de juist presentator
  • Houdt het kort en krachtig

 

Hou het kort en krachtig!

 

 

Een goed online event begint bij het verhaal. Wat wil je nu daadwerkelijk vertellen? En wat wil je dat de deelnemers, onthouden, voelen of denken, na het deelnemen aan jouw online evenement? Het is belangrijk dat we hier op de stoel gaan zitten van de deelnemer. Hoe zouden we hem of haar het beste kunnen prikkelen en kunnen onderdompelen in jouw online beleving? Wij helpen je graag bij het bedenken van een passend concept dat zorgt voor échte verbinding met jouw doelgroep.

Om te beginnen hebben we alvast een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Zorg voor interactie. Het woord uitzending verraadt het eigenlijk al een beetje. Je wilt voorkomen dat je gaat zenden naar je deelnemers. Laat deelnemers hun brandende vragen stellen aan de sprekers of leg een aantal quizvragen aan ze voor via de Buzzmaster-tool. Wellicht kun je zelfs een deelnemer in laten videobellen om zijn mening nog even toe te lichten.

Denk na over het juiste format. Ga je voor een webinar met verschillende sprekers? Of is een online talkshow passender bij jouw bedrijf of onderwerp? Elk event is anders, elk online event is dat ook. Wat is voor jouw event de beste vorm?

Maak het behapbaar. Niemand zit erop te wachten om de hele dag achter zijn computerscherm te zitten. Maak je online event daarom kort, maar krachtig.

Knip je boodschap op in deelboodschappen. Je hoeft bijvoorbeeld niet het hele verhaal in één online talkshow te proppen. Denk na over de combinatie van content uitingen en contactmomenten. Geef deelnemers na de talkshow bijvoorbeeld een link naar een verdiepende podcast, of stuur een link na met een video interview met de CEO. Dit helpt ook direct om je event behapbaar te houden.

Zoek de juiste presentator. De presentator zorgt voor de juiste energie in jouw online event. Hij zorgt er ook voor dat het event goed verloopt en afloopt en helpt sprekers om hun verhaal op de best mogelijke manier te vertellen. Welke presentator past goed bij jouw boodschap of doelgroep?

Kortom. Online events verwachten een totaal ander denkpatroon dan offline events. Beeld jezelf in dat jij achter je laptop naar het evenement gaat kijken dat je nu zelf aan het organiseren bent. Wat zou jij zelf dan graag willen zien?

Veelgestelde vragen over online events

Nieuwsgierig?

Neem contact met ons op